Kako instalirati Qogir temu ikona na Ubuntu Linux?


 

Svaka Linux distribucija, bilo Ubuntu, Mint ili Debian dolazi sa setom unaprijed predinstaliranih tema i ikona. No, te teme su obično jako monotonog dizajna i izgleda a dostupnost većeg broja tema i ikona za pojedine korisnike je jako bitno, barem za one koji ganjaju estetiku i dizajn distribucije. U ovom članku, evo pet tema i ikona koje možete instalirati na vaš Ubuntu, Linux Mint ili Debian.


1. Qogir tema 

Qogir tema je jedna od onih tema koja vašoj radnoj površini daje potpuno drugačiji izgled. Bazirana na Arc temi, ova tema je uveliko kompatibilna sa GTK3 i GTK2 radnim okruženjima. Ono što je jako dobro kod ove teme, što donosi pakovanje ikona visoke rezolucije koje svojim dizajnom podsječaju na ikone Windows-a. Temu je moguće instalirati na Ubuntu 18.04 Bionic, 18.10, Linux Mint + distribucije. Sve što je potrebno, jeste unjeti ove komande. 


Jednom kada unesete ove komande, tema bi trebala biti dostupna. U slučaju da ne možete primjeniti temu, onda instalirajte maleni program po imenu Gnome-Tweaks. On će vam omogučiti da primjenite temu koju ste upravo instalirali. Gnome-Tweak možete instalirati unosom ove komande koja će raditi za Ubuntu Linux, Mint, Debian itd.


Ukoliko koristite Ubuntu Linux Focal Fossa 20.04, onda gornja komanda neće raditi, tako da možete instalirati ovu temu koristeći sljedeću komandu.

Nakon kloniranja i preuzimanja 'Qogir' theme sa GitHub-a, sve što je potrebno kasnije, jeste izvršavanje sljedeće komande koja će instalirati ovu temu. 


Obzirom da ja koristim Ubuntu Mate koji mi omogučava da kroz appearance dijalog promijenim prethodno instaliranu temu, što nakon instalacije, moja radna površina izgleda ovako. 

Ja sam odabrao Qogir-ubuntu temu, ali jednom kada instalirate Qogir paket ikona, možete odabrati 6 tema ikona kako biste uljepšali vašu radnu površinu. 


Sada bi vam radna površina trebala izgledati jako ljepše nego prije. To bi bilo sve za ovaj članak. Ukoliko Vam se članak dopada, ostavite vaše komentare, kritike, sugestije, prijedloge, te greške prilikom instalacije, ukoliko se one pojave upotrebom gornjih komandi. Do čitanja.  

Share:

Nema komentara:

Objavi komentar

POPULARNI POSTOVI

Oznake

NAJNOVIJE