Kako instalirati Kdenlive video editor na Debian Linux 11

 

Kdenlive je izuzetno jednostavan i lagan video editor, koji se može koristiti za kreiranje interaktivnih video priloga. Dostupan za sve Linux distribucije, ovaj besplatni editor otvorenog koda, je idealan alat za YouTube i ostale video platforme. Poreg standardnog seta opcija, editor nudi uređivanje i sjećenje video klipova na željenim pozicijama, dodavanje video efekata, zvuka, uređivanje boja video klipa, te eksport u .mp4 format sa rezolucijom 1080 60p. U ovom članku pogledajte kako instalirati ovaj video editor na GNU/Linux Debian 11.

Kako instalirati Kdenlive na Debian Linux 11?

Instalacija Kdenlive video editora na Debian Linux 11 je veoma jednostavna, a istu možete obaviti unosom sljedeće komande u terminalu.

sudo apt-get install kdenlive

Nakon unosa ove komande, terminal će tražiti od vas vašu user lozinku kako bi nastavio proces instalacije, za to vrijeme naslonite se i dopustite da terminal kompletira instalacijski proces. Napomena: Gornja komanda za instalaciju Kdenlive video editora će raditi na svim distribucijama Debian porodice, uključujući Linux Ubuntu, Mint, Zorin, PopOS, Linux Lite, Elementary itd.

Kada se aplikacija instalira, možete pokrenuti Kdenlive video editor kako biste kreirali vaš prvi video prilog pomoću ovog veoma moćnog video editora. Ugodno editovanje i do čitanja!!!

Share:

Nema komentara:

Objavi komentar

POPULARNI POSTOVI

Oznake

NAJNOVIJE