Želite pisati za ovaj sajt?

 

Ukoliko imate afiniteta prema pisanju, poznajete rad na nekoj od Linux distribucija (Ubuntu, Linux Mint, Zorin OS .. .), onda vas pozivam da mi pomognete da učinimo ovu web stranicu još ozbiljnijom, te ju tako obogatimo novim člancima iz recenzija Linux distribucija, komandi, tema o novostima iz svijeta Linux-a, praktičnih tutorijala i Linux administracije. Bit će mi veliko zadovoljstvo da se na taj način upoznamo, da ja naučim nešto od vas, a i vi nešto od mene.


:: Ukratko o portalu


BHLinux ili BHL, je prvi domaći bh. Linux portal u našoj zemlji sa ciljem promocije Linux-a i besplatnog softvera otvorenog koda. Teme koje portal obrađuje su tutorijali, recenzije Linux distribucija, novosti iz svijeta Linux-a te administracija Linux sistema. Portal je registrovan pod domenom .com koristeći platformu Namecheap.com.

:: Šta vi možete očekivati zauzvrat?

Kada sam ja pokrenuo ovaj sajt, imao sam za cilj da to bude naš prvi domaći Linux sajt, koji će svakodnevno objavljivati Linux novosti, komande, recenzije, savjete, Linux administraciju itd. Kako vidite, ja članke objavljujem jednom ili dvaput mjesečno zbog drugih obaveza. Sa autorima/saradnicima, mislim da će portal izrasti u jedan respaktabilan izvor znanja iz oblasti Linux-a u našoj zemlji. Stoga, moram da kažem kako budući autori neće biti plaćeni (nije isključeno u budućnosti), ali biste dobili preporuku za projekte Linux Professional Instituta i druge tehnološke portale.

:: Kako izgleda struktura vašeg rada?

Tijekom pisanja članaka, ja se trudim da to bude članak na dvije stranice, sa 1200/1300 riječi makimalno. Prored neka vam je 1.5, a font teksta Times New Roman sa veličinom od 12px. Naziv vašeg članka kao što je “Uvod u Linux” neka bude boldiran sa veličinom od 14 px; preporučeno je da ukoliko pišete rad sa nekom komandom kao što je ‘ls’, da vaš članak prate screenshotovi gdje demonstrirate upotrebu sa pomenutom komandom; alternativno možete samo kreirati video tutorijal koji će biti objavljen na sajtu. Na kraju, ukoliko ste koristili neki online izvor za izradu vašeg članka, bila to recenzija, rad sa komandama, ili prijevod, molim da na kraj rada navedete sljedećom formom:

Referenca (Times New Roman, 14 px, Bold)

[1] 10 Primjera upotrebe ls komande

https://www.bhllinux.com/2020/11/10-primjera-upotrebe-ls-komande.html

:: Kako poslati vaš članak?

Jednom kada napišete vaš članak, isti možete poslati na sljedeću e-mail adresu ovog sajta: bhllinux@gmail.com ; Vaš članak ću pregledati odmah, ako bude napisan kako treba, isti će biti objavljen a na sajtu će biti izrađen vaš autorski profil kako biste mogli pratiti sve vaše objavljene članke.

Share:

Nema komentara:

Objavi komentar

POPULARNI POSTOVI

Oznake

NAJNOVIJE