Kako instalirati Skype na Fedora Linux 38

Skype je veoma popularna aplikacija za video komunikaciju, konferencije i pozive a koja je dostupna na skoro svim operativnim sistemima, pa tako i na Linux distribucijama. Zahvaljujući radu svojih developera, ova aplikacija je dostupna I na pametnim telefonima a veoma se lahko može instalirati na skoro svaku Linux distribuciju. U ovom članku pogledajte kako instalirati Skype na Fedora Linux 38.

Instalacija Skype na Fedoru koristeći RPM paket


Ovo je ujedno najjednostavnija metoda instalacije Skype aplikacije na Fedora Linux distribuciju a to je koristeći RPM menadžer paketa. Potrebno je posjetiti zvaničnu web stranicu Skype aplikacije, te zatim preuzeti RPM datoteku koristeći `wget` komandu. To se može obaviti sljedećom komandom.

$wget https://go.skype.com/skypeforlinux-64.rpm

Slika 1: Preuzimanje Skype.rpm datoteke | Izvor slike: bhllinux

RPM datoteka će biti automatski preuzeta u `/home` direktorij. Nakon toga, slijedi instalacija preuzete Skype datoteke a ista se može instalirati sljedećom komandom. 

$sudo rpm -ivh skypeforlinux-64.rpm

Dopustite RPM menadžeru paketa da u potpunosti obavi instalaciju Skype aplikacije kako biste je kasnije mogli koristiti. Nakon instalacije, Skype će biti spreman za upotrebu, tako da ste uspješno obavili instalaciju Skype na Fedora Linux 38. 

Slika 2: Skype na Fedora Linux 38 | Izvor slike: bhllinux

To bi bilo sve u ovom članku. Naredni put ću prikazati kako instalirati Skype na Fedora Linux 38 koristeći repozitorije. Do čitanja!!!

Share:

Nema komentara:

Objavi komentar

POPULARNI POSTOVI

Oznake

NAJNOVIJE